Level 2, Section 3
As you're going through the questions, select the appropriate answer for each by clicking on it. When you have answered all the questions, click "Show all answers" at the end of the page to highlight the correct answer for each question.
This section of the TOEFL ITP Level 2 test is designed to test your knowledge of words or phrases that are commonly used in academic or nonacademic contexts. Each Vocabulary item consists of a sentence (which may or may not be drawn from a published source) with 1 word or phrase highlighted.
Each sentence has a highlighted word or phrase. Below each sentence are 4 other words or phrases, marked A, B, C or D. Choose the 1 word or phrase that best keeps the meaning of the original sentence if it is substituted for the highlighted word or phrase.
It is difficult to get young people to plan for their old age, which seems very distant to them.
- far away
The correct choice is B.
Practice Questions 1–5
- Receptors for the sense of smell are located at the top of the nasal cavity.
- upper end
- inner edge
- Passenger ships and aircraft are often equipped with ship-to-shore or air-to-land radio telephones.
- Dotting the marshy expanse of the Florida Everglades are little islands known locally as hummocks.
- to all
- in that area
- It is not possible for people to recall everything that they have thought, felt, or done.
- When preparing a diet, a person should be aware that vitamin D acts to increase the amount of calcium absorbed by the body.
- schedule of exercise
- nutritional plan
- study of longevity
- medicinal chart
This section of the TOEFL ITP Level 2 test is designed to measure the ability to read and understand the type of short passages that high school students studying English as a Foreign Language are likely to encounter. You will read a variety of short passages on academic subjects. Each passage is followed by a number of questions about the material.
In this section you will read several passages. Each 1 is followed by several questions. You are to choose the 1 best answer, A, B, C or D, to each question.
Answer all questions about the information in a passage on the basis of what is stated or implied in that passage.
- A new atomic clock being developed for navigation
- satellites will perform better than previous devices. The
- clock will use a new microwave cavity design to
- provide a compact and lightweight package and new
- electronic techniques to maintain long-term stability.
- The clock can provide precise navigation information
- because it is stable to one second in three million
- years. The differences in the time when signals from
- four satellites arrive at one location can be used to
- calculate that position to within a few yards.
From the passage, it can be inferred that which of the following characteristics of the clock mentioned will be most impressive?
- Its compact size
- Its weight
- Its accuracy
- Its ability to measure distance
The passage discusses that the navigation information provided by the clock is very precise. Therefore, you should choose answer C.
Practice Questions 6–8
- It can be inferred from the passage that the new clock will be
- harmful to humans
- produced in great numbers
- very attractive looking
- According to the passage, signals from how many satellites will be used to calculate a position?
- What is the primary purpose of the passage?
- To teach a lesson
- To sell a product
- To support a theory
- To provide information
Get the information you need about the TOEFL iBT®, TOEFL ITP®, TOEFL Junior® or TOEFL Primary® tests.